/

15. 10. 2023

JFK bude námětem americké verze Koruny od Netflixu

Odyssea-Films
foto: www.forbes.cz
Streamovací služba Netflix nabízí pestrý výběr oceněných pořadů, zajímavých filmů i poutavých dokumentů. Divákům přináší také oblíbené seriály, jako je Stranger Things či Koruna, ke které chystá americkou verzi. Dočkáme se i pokračování seriálů?

Oblíbená streamovací služba Netflix je dostupná na mnoha zařízeních a nabízí pestrý výběr oceněných TV pořadů, klasických i animovaných filmů či poutavých dokumentů. Je stále v obraze, myslí na své diváky a přináší jim nejzajímavější a nejsledovanější seriály. 

Oblíbené seriály

Členové vedení z programového oddělení jsou si vědomi, že seriály nelze natahovat do nekonečna, ale nechávají úspěšným tvůrcům volné ruce pro určení délky poutavých příběhů na pokračování. Nyní jde třeba o mysteriózní seriál Stranger Things či historický seriál o britské královské rodině Koruna, v originále The Crown. Netflix nenechá odejít tyto snímky bez návaznosti. 

Na co se můžeme těšit?

V případě prvního seriálu Stranger Things se diváci mohou těšit na navazující spin-offy, s největší pravděpodobností i filmy. V druhém případě měla anglická verze o představitelích země fenomenální úspěch, proto se nyní pracuje na americké verzi přibližující život známého klanu Kennedyových.

Americké pojetí

Předlohou k novému seriálu je kniha JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956 od Fredrika Logevalla. Ta je teprve první částí ze dvou svazků a dokumentuje život amerického prezidenta Johna F. Kennedyho od narození až po tragickou smrt po atentátu. Za téměř pět dekád se v jeho životě událo mnoho, díky čemuž mají tvůrci spoustu materiálu na seriál o několika řadách.

Kdy se dočkáme?

Scénáristou a výkonným producentem bude Eric Roth, známý ze snímků Mnichov nebo Zabijáci rozkvetlého měsíce. Aktuálně se hledá showrunner odpovědný za každodenní tvorbu. Zatím není jasné, zda se časem v seriálu prostřídají herci jako v Koruně, nebo přijde jiné kreativní řešení. Než se dočkáme tohoto snímku, diváky zatím čeká šestá a závěrečná řada Koruny. Od 16. listopadu budou k dispozici 4 díly první části a od 14. prosince uvede Netflix zbytek epizod.

zdroj: www.csfd.cz