/

15. 10. 2023

Velkolepý western Kevina Costnera ukázal první teaser

Odyssea-Films
foto: www.ventsmagazine.com
V současné době vznikají 2 výpravné filmy s rozsáhlým obsazením, na které Kevin Costner dokonce vsadil svůj majetek. Velkolepá westernová sága má svým provedením zcela ohromit diváky. Kdo si ve filmech zahraje a kdy se dostanou do kin?

Populární herec Kevin Costner už mnoho let vystupuje v seriálu Yellowstone a mnoha divákům chybí v kinech. Oscarový režisér filmu Tanec s vlky navíc dlouho nenatočil vlastní snímek. Několikadílný opus Horizon: An American Saga snad zaplní tuto mezeru a divákům vše vynahradí. Na scénáři se kromě Kevina Costnera podílel i Jon Baird, který dosud není podepsán pod žádným projektem.

Hvězdné obsazení 

V jedné z hlavních rolí si zahraje i režisér Kevin Costner. Dále hrají Abbey Lee, Danny Huston, Ella Hunt, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Jena Malone, Jamie Campbell Bower, Luke Wilson, Michael Rooker, Owen Crow Shoe, Sienna Miller, Sam Worthington, Tatanka Means, Will Patton a další.

Velkolepá westernová sága

Děj se odehrává v období občanské války v horizontu 15 let, před jejím začátkem i po jejím konci. Pojednává o osidlování divokého západu z pohledu různých postav. Epická pouť plná nástrah a nebezpečí přináší střety s divokou zvěří, přírodou a domorodými obyvateli sídlícími na daném území. A právě samotní osadníci jsou zde mnohdy ti nejkrutější a nejnebezpečnější.

Krásný a tvrdý příběh

Kevin Costner o snímku mluví jako krásném, ale tvrdém příběhu. Hodně pozornosti je věnováno postavám žen, jejichž osudy byly v rámci kolonizátorské populace často ty nejtěžší. Muži se vydali osidlovat západ a ženy je musely následovat na nebezpečná území. Diváci se mohou těšit na řadu dějových linek a sáhodlouze vyprávěné příběhy mnoha postav. Obsazeno bylo 170 mluvících rolí.

Vysněný projekt Kevina Costnera

Sága je vysněný projekt, který se časem vyvíjel a rozšiřoval. Námět na celovečerní film představil autor v roce 1988, ale opakovaně nesehnal finance. Ze tří až čtyř se nakonec natočí 2 filmy. Režisér se rozhodl několika stomilionové velkofilmy financovat z vlastní kapsy a na úspěch vsadil i vlastní pozemky. Letošní uvedení odsunuly stávky amerických filmových profesionálů. Premiéry jsou oznámeny na 28. června 2024 a 16. srpna 2024.

zdroj: www.comicbook.com